neděle 9. května 2021

Ví o tobě - Sarah Pinborough

Krásný den,
poslední dobou nemám chuť trávit čas u počítače. Zaplatila jsem si Netflix a je to zlo. Spíše koukám na seriály než abych si četla či psala recenze. V týdnu jsem konečně přečetla knihu VÍ O TOBĚ, kterou napsala Sarah Pinborough a vydalo ji nakladatelství Metafora. 
Kniha vyšla v roce 2017, tenkrát jsem ji číst nechtěla, ale jelikož je na Netflixu seriál, tak jsem si knihu musela nejprve přečíst a poté jsem na dva zátahy seriál zkoukla.
Jaká je kniha a jak se mi líbil seriál?
To zjistíte v celém článku.

Anotace:
LOUISE opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví
DAVID, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu
ADELE, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli.
A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?

Recenze:
Knihu přeložila Hana Sichingerová. Od autorky jsem četla jen její nejnovější knihu "Ať zemře". Byla to průměrná kniha ideální k vodě na dovolenou, tak jsem byla zvědavá jaká bude tato, která je starší.
Musím říct, že díky skvělému překladu a napínavému příběhu jsem měla knihu přečtenou na jeden zátah. 

O příběhu:
Louise potká Davida v baru, líbá se s ním a druhý den ho potká ve své nové práci a zjistí, že je to její nový šéf. Neřeší, co se včera stalo a Louise normálně pracuje a stará se o svého syna. Náhodou jednoho dne Louise potká jeho manželku Adele. Padnou si do oka a začnou se kamarádit. Jenže Louise se začne postupně scházet s Davidem a zároveň zjišťuje, že je něco špatně v jejich manželství. Co to, ale je? Je David manipulant nebo si Adele zahrává s oběma?
_____________

Celý příběh byl skvělý až na posledních pět stran. Konec je tak zvrácený a nadpřirozený, že se mi upřímně moc nelíbil. Mám ráda psychothrillery, ve kterých někdo s někým manipuluje a já nevím, kdo mluví pravdu, a kdo je ta chudinka, ale tento konec byl až moc zvláštní. Škoda toho konce, ale autorka to tak chtěla, tak to budu respektovat. I když se mi konec nelíbil, tak musím knihu hodnotit kladně! Byla to jízda od začátku do konce. Knihu jsem odložila až po dočtení. Hned po dočtení jsem si pustila seriál, který krásně vykreslil nadpřirozeno.

Seriál:
Bohužel se mi Louise v seriálu vůbec nelíbila. Jinak se mi seriál šíleně moc líbil. Nadpřirozeno ve filmech či seriálech mám ráda. Takže za mě super seriál! A po shlédnutí seriálu knihu o to víc doporučuji. 

Znáte knihu nebo seriál na Netflixu?
Co říkáte na konec knihy?

Knihu VÍ O TOBĚ vydalo:



6 komentářů:

  1. Tvá recenze mě nalákala. Knížka už mě láká delší dobu, ale zatím jsem se ke čtení nedostala.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujal mě ten zvrácený a nadpřirozený konec, to musel být opravdu zajímavý zvrat. Na seriály na Netflixu nekoukám, ale někdy tam mají opravdu zajímavé dokumenty :)

    OdpovědětVymazat
  3. o seriálu jsem slyšela :) a kniha vypadá zajímavě, škoda tedy toho konce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu ani seriál vůbec neznám. Ale rozhodně jsi mě nalákala na knihu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Recenze mne docela nalákala. Četla jsem Ať zemře - nebyla špatná, ale taky ne úžasná. Tak jsem zvědavá, jaká je tahle. Až se vypravím do knihovny...

    OdpovědětVymazat
  6. Od autorky jsem četla Ať zemře, která mě mile překvapila. Na ostatní se zatím nechystám. :)

    OdpovědětVymazat