pátek 28. října 2022

Na co se těším #10 (knižní novinky)

Dneska vám ukážu další knihy (8), které vyjdou a já bych některé chtěla mít doma.

1. KRABIČKA VZPOMÍNEK
Jenny slaví sté narozeniny a při té příležitosti rozjímá nad minulostí. Myšlenky se jí vrací především k dávným událostem, které doposud skrývala, protože na ně není zrovna hrdá.
Otevře krabičku, v níž si schovává vzpomínky na turbulentní časy, a rozhodne se podniknout cestu, která jí pomůže vyrovnat se s minulostí. Chce se vrátit do malebné vesničky v Itálii, která se stala němým svědkem tragických událostí.
Mladá ošetřovatelka Candice, která si plánuje zářivou budoucnost s láskou svého života, si stoletou stařenku oblíbí a navzdory generačním rozdílům se stanou přítelkyněmi. Candice se zájmem naslouchá Jennyinu vyprávění a moudrým radám – s jednou výjimkou.
Nechce slyšet pravdu o svém vztahu. Když se domlouvají, že bude Jenny na její cestě do Itálie doprovázet, ani jedna z nich netuší, jak moc si vzájemně ovlivní život a že stoletá moudrá žena může ještě zažít velké překvapení…

Pátá kniha od mé oblíbené spisovatelky románů plných tajemství. Sice to bude hodně podobné jako předchozí knihy, ale to mi vůbec nevadí. Moc ráda si tuto novinku přečtu.

Kniha vyjde 4. 11. 2022 u nakladatelství COSMOPOLIS.
KNIHU JIŽ MÁM
__________________________________________

2. ANNA Z INGLESIDE
Anna s Gilbertem se z vysněného domova na mořském pobřeží stěhují do většího domu. Jak by taky ne, vždyť mají pět dětí! A možná k nim nějaký ten bratříček nebo sestřička ještě přibude. Jem, Walter, dvojčata Anna a Diana a malý Shirley mají stejně bujnou fantazii jako jejich maminka, takže zažívají podobně ztřeštěná dobrodružství. Anna se mezitím musí vypořádat s pocitem, že se jí Gilbert vzdaluje... To by ale nebyla Anna, aby si nedokázala poradit!

6. díl Anny ze zeleného domu, který ilustrovala má oblíbenkyně Ivona Knechtlová. Moc se na další díl těším a musím ho mít, co nejdříve ve své knihovně.

Kniha vyjde 4. 11. u nakladatelství ALBATROS.
KNIHU JIŽ MÁM
__________________________________________

3. HRAD VE SKOTSKU
Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná
Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Její excentrická matka Xanthe naštěstí sehnala první dobře platící hosty, jejichž peníze pomohou prostory zvelebit. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste.
Zbývá už jen maličkost – během pár týdnů před Vánoci proměnit chátrající hrad v kouzelný hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků, kteří se pustí do renovace spolu s ní. Jedním z nich je i Ross, na kterého Izzy myslí víc, než by se jí líbilo. Vždyť ona přece musí chystat sváteční menu, a ne dumat nad tím, co se tomu tajemnému spisovateli honí hlavou…

Další díl ze série Romantické útěky mi nesmí chybět. Těším se na ní a doufám, že to bude opět skvělá oddechovka.

Kniha vyjde 15. 11. 2022 u nakladatelství COSMOPOLIS.
KNIHU JIŽ MÁM
__________________________________________

4. ŠTVANÁ ZVĚŘ
Když Greer McDonaldová získala stipendium na STAGS, nejstarší, nejprestižnější a s přehledem nejsnobštější střední škole v Anglii, netušila, že ji čeká peklo. Její bohatí, urození spolužáci jí totiž od prvního dne dávali najevo, že mezi ně nepatří.
Teď ale přišel zvrat, který vše změní. Henry de Warlencourt, nejhezčí a nejoblíbenější kluk na škole, ji totiž pozval, aby spolu s jeho dokonalými přáteli strávila podzimní prázdniny. Program? Tři dny krvavých šlechtických radovánek: honu, střelby a rybolovu.
Ona ani ostatní pozvaní outsideři však zatím netuší jednu věc:
Že štvanou zvěří budou oni.

Další young adult thriller z prostředí školy, těším se.

Kniha vyjde 27. 10. 2022 u nakladatelství COSMOPOLIS.
KNIHU JIŽ MÁM :-)
__________________________________________

5. ZÁHADA RUKOPISU
Vězení Fresnes, rok 1940: Margot, bývalá komorná z luxusní vily na Riviéře, skončí ve vězeňské cele s novinářkou Joséphine. První dostala trest smrti za vraždu, druhá je členkou protinacistického odboje. Když později společně strádají v pracovním táboře, vzájemná náklonnost a důvěra jim pomohou přečkat nejhorší okamžiky. Domů se však vrátí jen jedna z nich.
Paříž, současnost: Evie žije s dospívajícím synem v Paříži, kde provozuje obchůdek s vzácnými knihami a botanickými tisky. Život by byl skvělý, jenže ona právě oplakává lásku svého života. Z truchlení ji vytrhne příprava výstavy o manželově pratetě Joséphine Murantové, slavné autorce detektivních románů.
Evie se zalíbí myšlenka strávit poslední krásné léto se synem, a tak spolu odjíždějí do Joséphininy vily na Azurovém pobřeží, kterou zdědili. Tam Evie začne rozplétat nitky dávné vraždy a s nimi i málo známý příběh Francouzek, které byly během nacistické okupace vězněny v Německu.
Román, který umně splétá minulost s přítomností, je zároveň něžný a jímavý příběh ženského přátelství, obětí, ztrát, ale i příslibů nových lásek.

Již třetí kniha od Kirsty Manning. Tak na tu se fakt moc těším.

Kniha vyjde 27. 10. 2022 u nakladatelství METAFORA.
KNIHU JIŽ MÁM :-)
__________________________________________

6. Harry Potter a Fénixův řád - ilustrované vydání
Páté bradavické dobrodružství s magickými ilustracemi Jima Kaye 
Voldemort povstal a nyní v tajnosti verbuje své stoupence. Mnozí kouzelníci návrat Pána zla popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí v Londýně se schází tajný řád, který bojuje proti temným silám. A složité to bude i v Bradavicích. Nejenže Harryho čekají náročné zkoušky NKÚ, ale také se musí od profesora Snapea naučit, jak se ubránit Voldemortovým útokům na svou duši. A do toho všeho se ve škole začnou odehrávat dosud nevídané změny…

Páté ilustrované vydání mi nesmí v knihovně chybět. Konečně vyjde, tak jsem se načekala a doufám, že budou další díly. Snad se na to Jim Kay nevykašle.

Kniha vyjde 3. 11. 2022 u nakladatelství ALBATROS.
KNIHU JIŽ MÁM
__________________________________________

7. MRTVOLA V KOMÍNĚ
Vyhnanství! Tak dvanáctiletá Flavia de Luce běduje nad svým údělem, když ji otec s tetou Felicity odešlou do internátní školy. Nestráví zde ani den a dostane dárek. A protože je nadaná chemička a pátračka, není jím nic jiného než vyuzená mumifikovaná mrtvola, která vypadla z komína v její ložnici. A tak Flavia chodí na vyučování, dělá si přátele (a nepřátele) a snaží se odhadnout přísnou ředitelku i učitelský sbor (k němuž patří třeba vražedkyně zproštěná obvinění). Pátrá přitom po identitě oběti i po podezřelých a motivech. Proslýchá se, že ve škole straší a několik dívek dokonce zmizelo. Ovšem pokud jde o vyřešení více záhad najednou, je Flavia ten správný člověk!

Celou sérii mám doma, tak se moc těším na sedmý díl.

Kniha vyjde 3. 1. 2023 u nakladatelství KALIBR.
__________________________________________

8. JAK ISLAND ZMĚNIL SVĚT
Chcete vědět, kdo byl skutečným objevitelem Islandu? Jak to bylo s vůbec prvním parlamentem na světě? Jak výbuch islandské sopky ovlivnil Velkou francouzskou revoluci? Co má společného Island a Apollo 11? Jak Island ovlivnil průběh druhé světlové války, ukončil tu studenou a stál u vzniku státu Izrael? Publicista a reportér Egill Bjarnason nastínil ve své knize tyto a mnohé jiné souvislosti mezi Islandem a zbytkem světa a velmi čtivou formou přiblížil úžasnou historii, kulturu a způsob života obyvatel tohoto udivujícího ostrova.
Tak trochu jiný pohled na Island, Islanďany, islandskou historii a význam této ostrovní země ve světovém kontextu.

Island mě zajímal asi vždycky, takže bych si moc ráda přečetla tuto novinku.

Kniha vyjde 25. 10. 2022 u nakladatelství ARGO.
KNIHU JIŽ MÁM



7 komentářů:

  1. Tak já bych si určitě vybrala Hrad ve Skotsku a možná i Štvanou zvěř a záhadu rukopisu.

    OdpovědětVymazat
  2. Těšíš se na moc zajímavé tituly. Já bych sáhla spíše po jiných, ale ten Hrad ve Skotsku snad také jednou dám.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych si vybrala Hrad ve Skotsku, Záhadu rukopisu a samozřejmě Harryho Pottera, který nás bude čekat pod stromečkem. 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Štvaná zver znie veľmi zaujímavo, mám veľmi rada takýto žáner :) Musím pozrieť, ako je na tom slovenský preklad :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  5. krásné novinky :) také mám v listopadu knížečky, co bych chtěla, ale asi si budu muset počkat pod stromeček :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na Hrad ve Skotsku se těším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krabička vzpomínek, Záhada rukopisu a Hrad ve Skotsku. Tyhle tři musím mít. :D

    OdpovědětVymazat