čtvrtek 17. listopadu 2022

Kámen, nůžky, papír - Alice Feeney

Krásný večer,
venku je neustále mlha, a tak jsme si vzala na čtení knihu, která byla na toto počasí ideální. KÁMEN, NŮŽKY, PAPÍR od britské spisovatelky Alice Feeney. U nás ji vydalo nakladatelství Cosmopolis s moc pěknou obálkou. Má první kniha od autorky a po dočtení mám chuť si přečíst její předchozí knihy.
To znamená, že jsem z této knihy byla nadšená a všem ji mohu vřele doporučit.
Anotaci i mou recenzi si můžete přečíst v celém článku.

Anotace:
Máte za to, že znáte člověka, kterého jste si vzali? Zamyslete se ještě jednou…
Scenárista Adam trpí celý život obličejovou slepotou. Nepoznává přátele, rodinu, dokonce ani vlastní ženu. Jeho manželství s Amélií už dlouho nefunguje tak, jak by mělo. Když vyhrají prodloužený víkend ve Skotsku, může to být přesně to, co jejich vztah potřebuje. Oba dobře vědí, že tenhle výlet bude pro jejich manželství rozhodující. Buď je rozdělí, nebo spojí. Nevyhráli však náhodou.
Jeden z nich lže a někdo si nepřeje, aby žili šťastně až do smrti.

Co já na anotaci:
Nejprve mě tedy nalákala obálka, přišla mi taková tajemná. Anotaci jsem četla až po přečtení knihy, jelikož mi titulek na obálce stačil, abych se rovnou do knihy začetla. Anotace je zajímavě napsaná. Manželský pár vyhraje pobyt ve Skotsku a někdo si přeje, aby žili šťastně až do smrti? To zní dost zajímavě, když jeden z nich má lhát.

Recenze:
Knihu přeložila Michaela Martinová. 
Příběh byl tak napínavý, že jsem knihu přečetla na jeden zátah. Líbí se mi, že je příběh psaný z pohledu manželky Amelie i z pohledu manžela Adama. Kapitoly jsou vždy nadepsané jménem, takže vždy víme, z jakého pohledu příběh čteme. Tyto dva pohledy jsou doprovázeny dopisy, které píše manželka manželovi každý rok na jejich výročí svatby.

Příběh mi přišel originální, svižný s tajemnou až mrazivou atmosférou. Asi první kniha, u které jsem vůbec neodhadla postup příběhu. Na konci jsem byla překvapená, jak krásně jsem se nechala zmást.
Za mě dost povedený thriller tedy spíše tajemný román, který momentálně každému doporučuji. Na zimu to bude skvělá kniha ke čtení.

O příběhu:
Manželský pár si vyjede na víkend, aby urovnali svůj vztah. Jedou v silné sněhové bouři, náročná jízda, ale přeci jen dojedou na místo pobytu, které manželka vyhrála v tombole. Je to kaple, předělaná k obývání. Začíná temný až strašidelný pobyt, při kterém se postupně dozvídáme lži obou a zároveň je venku ještě někdo třetí... 

!!!!!!!!
Na internetu jsem se dočetla: "Netflix chce koupit práva na knihu a producent The Crown ji chtěl produkovat". Takže bude kniha nejspíše zfilmována. Moc se těším. Jsem zvědavá jestli se jim povede zachytit tu tajemnou atmosféru.

Znáte tuto knihu ?
Jestli ne, tak po ní určitě mrkněte, stojí za to.

6 komentářů:

  1. Knihu jsem tedy nečetla, ale mám dojem, že mi už o ní také někdo říkal. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka mě zaujala. Děkuji za tip. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. V týdnu dorazila - chystám se na ni.

    OdpovědětVymazat
  4. knihu neznám, ale dle tvé recenze zní velice zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je ideální, když obálka a titulek stačí a člověk je natěšený.. :) Mě osobně tahle kniha nezaujala, ale je dobře, že se ti líbila.

    OdpovědětVymazat