sobota 16. září 2023

Kordélie a Kloboučníci - Tamzin Merchant

Krásnou sobotu přeji, 
konečně jsem se dostala na počítač, abych mohla dopsat pár recenzí. Po dovolené jsem dočetla moc hezkou fantasy pohádku od Tamzin Merchant KORDÉLIE A KLOBOUČNÍCI. Nejprve mě zaujala obálka a až pak anotace. Své knihy občas prokládám pohádkami pro děti, nejen že s dětskými knihami pracuji, ale i se u něj krásně odreaguji.
Jak se mi nakonec pohádka líbila?
Mrkněte do celého článku.

Anotace:
Strhující příběh plný překvapení a dobrodružství představuje podmanivou hrdinku Kordélii Kloboučníkovou a její mimořádný svět kouzel.
Kordélie Kloboučníková pochází z věhlasného rodu Kloboučníků, který již po mnoho generací do každého vyrobeného klobouku vkládá magické ingredience. V Kordéliině světě existují i další významné řemeslné cechy s prastarými dovednostmi. Z kouzelných přísad šijí pláště, boty, rukavice nebo vyrábějí hodinky – a ty pak mají výjimečnou moc. Dokonce by mohly zabránit i válce, ke které se schyluje mezi Anglií a Francií. Avšak někdo v pozadí o mír nestojí a magické umění řemeslníků chce k rozpoutání bojů naopak zneužít. Ani hrozba války nedokáže překonat po staletí trvající nenávist a svár mezi cechy.
Nejmladší kloboučnici tak čeká nelehký úkol. Nejenže musí zjistit, kdo a proč touží po válce, ale zároveň chce odhalit pravdu o zmizení svého otce, který údajně ztroskotal se svou lodí na zámořské výpravě…

Recenze:
Příběh The Hatmakers přeložila z angličtiny Kateřina Cinková, má 298 stran a je určen dětem od 11 let. 
Bohužel je kniha pro děti tlustá, což je škoda. U nás takové knihy děti bohužel nečtou. Buď se jim zdá obálka moc dětská a nebo mají mít do školy knihu, která má min. 100 stran a to fakt koukají, aby kniha neměla více jako 105 stran.
Pro dospělé, kteří rádi čtou fantasy a pohádky, tak je to ideální volba.
Příběh se čte velice dobře a rychle. Od začátku do konce mi přišla pohádka poutavá, zajímavá, příběh má spád a tajemnou atmosféru. Nenudila jsem se.

Příběh doprovází ilustrace od Paoly Escobarové. Ilustrátorku znám, sleduji ji a řadí se mezi mé oblíbené. Ilustrovala např. knihu Tily a knižní tuláci, taky moc pěkná pohádka.
________________________

O příběhu:
Kordélie žije v Londýně a vyrůstá v rodině kloboučníků. V Londýně je totiž 5 cechů - Kloboučníci, Hodináři, Rukavičkáři, Ševci a Kabátníci. Mezi rodinami panuje letitá nevraživost, jenže teď se budou muset spojit. Schyluje se totiž k válce, a proto potřebuje princezna mírové oblečení a doplňky.
To by bylo dost jednoduché, kdyby každý z cechů donesl to co má a nastal by mír. Někdo cechy vykrade a Kordélie musí zajistit, aby princezna dostala mírový klobouk včas.

Krásný dobrodružný, tajemný a magický příběh, těším se na druhý díl.

Máte rádi jednodušší magické příběhy?

1 komentář:

  1. také si ráda přečtu nějakou dětskou knihu :) je to příjemná změna :)

    OdpovědětVymazat