úterý 18. srpna 2020

Kouzelná kniha babičky Jůlinky - Marcela Kotová

 Krásný večer,

bohužel jsem již druhý den z dovolené doma. Na horách bylo nádherně, hned bych se tam vrátila. Ten klid je prostě k nezaplacení. Na našem sídlišti mě čekalo několik nepěkných překvapení...už bych se ráda přestěhovala někam na vesnici.

Dneska jsem dokončila recenzi na knihu KOUZELNÁ KNIHA BABIČKY JŮLINKY, kterou napsala Marcela Kotová a ilustrovala Kateřina Kofroňová. Mělo by se jednat o čtení s porozuměním textu. Kniha je vážně krásná, určitě se podívejte na další fotografie.


Anotace:
Také jste někdy zatoužili prožít dobrodružství z pohádek na dobrou noc?
Terezce se toto přání splnilo. Když přijela k babičce a dědečkovi na letní prázdniny, našla na půdě starou knihu pohádek. Babička jí z ní každý večer předčítala, až Terezka usnula a vklouzla přímo do kouzelné knihy.
Seznámila se tam se skřítkem Lodunkou a prožila spolu s ním a se svým kamarádem Kubíkem spoustu dobrodružství. Jednoho dne, ale kouzelná kniha zmizela. Podaří se Terezce získat ztracenou knihu zpět?

Co já na anotaci:
Anotaci jsem si přečetla, až když mě zaujal titulek na obálce "čtení s porozuměním textu". Dětské knihy, které mají toto porozumění textu, jsou super. Dále mě zaujaly ilustrace, které jsou krásné a poutavé. Dle anotace vypadal příběh také velmi zajímavě.

Recenze:
Naprosto perfektní kniha pro začínající čtenáře. Spíše bych doporučila knihu holčičkám. Kapitoly jsou velmi krátké a písmo veliké, ideální pro zkoušení čtení. Text je napsaný srozumitelně, pochopí ho i začátečník ve čtení. Ilustrace jsou nádherné, roztomilé a romantické. Ilustrátorka se řadí mezi mé oblíbené.
Na konci každé kapitoly je pár otázek, díky kterým si s dítětem můžete o kapitole povídat. Pod otázkami je místo pro obrázek. Děti mohou krásně rozvíjet i svou fantazii. Na vedlejší straně je vždy ilustrace přes celou stránku a k ní jeden či více úkolů
Zpracování knihy se mi moc líbí, dokonce se mi líbí, že se jedná o paperback. Díky úkolům se z knihy tak trochu stává pracovní sešit. Formát je A4, což je ideální pro tvoření obrázků.

O příběhu:
Terezka prázdniny tráví u své babičky a dědy. Jednoho dne šmejdí na půdě a najde starou knihu pohádek. Ukáže jí babičce, a ta Terezce každý večer z knihy předčítá. Pokaždé, když babička začne číst, tak Terezka usne a ocitne se v příběhu z kouzelné knihy. V příběhu se seznámí se skřítkem Lodunkou. U babičky má Terezka kamaráda Kubíka, kterého vezme sebou do kouzelného příběhu. Všichni tři spolu zažívají dobrodružství. Jenže se stane to, že u sousedů řádil zloděj a kouzelná kniha zmizela. Bohužel ji nechala babička na terase. Najdou ji? Abyste se to dozvěděli, tak si budete muset s dětmi knihu přečíst.

Knihu doporučuji! Je to kouzelná kniha pro začínající čtenářky s porozuměním textu. 

Nejen, že kniha obsahuje moc hezký příběh, ale děti můžou i tvořit vlastní ilustrace a vypracovávat úkoly. Doufám, že M. Kotová vymyslí další takovou knihu s porozuměním textu a nejlépe se stejnou ilustrátorkou.

4 komentáře:

  1. Lákavá knížka, má moc hezké obrázky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, ty děláš recenze i na dětské knihy? Hezký. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož pracuji s dětmi, tak ano :-D kolikrát jsou dětské knihy hezčí než pro dospělé :-D

      Vymazat
  3. ta knížka vypadá moc hezky, nemluvě o těch nádherných ilustracích ♥♥

    Melissa H.
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat