úterý 4. května 2021

Mikrodrinky WATERDROP - Oživ si vodu!

Zdravím!
Dneska to nebude o knihách, ale o mikrodrinkách. Před nějakou dobou jsem si říkala, že fakt hodně málo piju. Kolikrát si večer řeknu, že jsem vypila za celý den jen jednu malou skleničku. Chtěla jsem to změnit, jenže chodit si neustále napouštět vodu mě hned omrzí a hlavně, jak pro pití někam musím, tak nemám ani potřebu pít. Dále se musím přiznat, že mě občas voda přestane chutnat, a proto si koupím v obchodě třeba coca-colu či nějaké jiné sladké pití, které není vůbec zdravé. 
Jak jste na tom vy? Kolik litrů za den vypijete?

Na instagramu jsem narazila na WATERDROP, a tak jsem ho začala studovat. Nejprve mě zaujaly nádherné skleněné lahve, a až pak se mi zalíbilo, to že jsou drinky čistě přírodní a bez cukru. 
Připravit si jednoduše a rychle přírodní drink je super. Tak jsem si objednala na zkoušku set a kapsle.
Jak jsem spokojená, a co říkám na dané příchutě si můžete přečíst v celém článku.

Když jsem byla rozhodnutá, že si tedy Waterdrops pořídím, tak jsem si objednala "Ochutnávkový set se skleněnou lahví" ve fialové barvě, tedy v BOOST variantě. Lahev má 600ml, což je akorát, když se jedna kostička má rozpustit ve 400-600ml.
Lahev přišla v krásném papírovém tubusu a lahev jako taková byla v ochranném termo obalu, který je vyrobený z neoprenu. Obal by měl udržet vodu krásně studenou. 
Víčko je vyrobené z bambusu a opravdu těsní dobře, mohu si dát v klidu lahev do kabelky či batohu.
Jinak musím říct, že je lahev opravdu krásná a vzhledem k tomu, že mám fialovou barvu nejraději, tak jsem s lahví velice spokojená.
Jinak já jsem si chtěla koupit před nějakou dobou skleněnou lahev od značky Lifefactory, 650ml za 670Kč. Samostatná lahev od Waterdrop stojí 599Kč a obsahuje 600ml. Což není takový rozdíl.


V "Ochutnávkovém setu se skleněnou lahví" je 6 ovocných příchutí po 3 kapslích
GLOW (opuncie, artyčok a mango) - Voní sladce, jako ovocné lipo a chutná také sladce. Cítím z drinku mango, jelikož mám mango velice ráda, tak mi tento drink chutná hodně.
FOCUS (baobab, acerola a limeta) - Voní krásně po limetce a chutná přesně jako voda s vymačkanou limetkou. Jen mám pocit, že cítím v puse takovou tu chuť šumáku. Velmi osvěžující. Na léto ideální. (asi bych řekla, že u této příchutě musí být nějaká ta chemie, ale nevím nevím...)
YOUTH (pampeliška, ženšen, broskev a zázvor) - Z tohoto drinku cítím lehounce broskev a nejspíš pampelišku, jelikož jsem měla pampeliškový sirup a voněl podobně. Je to neutrální vůně a chuť je bohužel hodně slaboučká, ale přesto mi moc chutná fakt hodně. 
BOOST (bez, açaí a černý rybíz) - Voní hodně po rybízu a chutná nejprve sladce, ale zároveň se hned v puse přemění na chuť rybízu s bezem, která je trošku i nakyslá. Vcelku dobré.
ZEN (karambola, bílý čaj a citronová trávy) - Voní příjemně, ale slabě. Chuť je bílého čaje, ale jelikož je to jen voda s kapslí, tak je to jen lehký závan bílého čaje, cítím i citronovou trávu. Pití je spíše lehce nakyslé až nahořklé než sladké. Hezky osvěží. Přesto, že je to mdlá příchuť, tak mi moc chutná.
RELAX (arónie, ibišek a acerola) - Jediná z těchto šesti příchutí zabarví vodu do červené barvy. Hodně příjemná vůně a chuť je též velmi příjemná. Kdyby mi někdo toto pití dal ve sklenici, tak si řeknu, že je to velice slabá šťáva nějakých červených plodů. Chuťově není drink špatný.

Z těchto šesti mi nevíce chutná ZEN, YOUTH a GLOW.

Celkem tento set stál 789Kč. 
Ano je pravda, že je to drahé, ale ta lahev mě tak okouzlila, že jsem ji prostě musela mít, když mě kapsle omrzí, tak si do lahve přeci jen mohu dělat jiné drinky.

Abych neplatila poštovné, tak jsem si k setu přihodila dvě další příchutě. V krabičce je 12ks mikrodrinků a jedna krabička stojí 179Kč
DEFENCE (moringa, šípek a brusinky) -  Voda se lehce zabarví do červené barvy. Voní jako brusinková minerálka, kterou si občas koupím. Chutná po brusinkách. Není to sladké pití, spíše nakyslé. Moc mi chutná.
FOCUS (baobab, acerola a limeta) - Jak už jsem psala nahoře Je to velice osvěžující příchuť s limetkou, ale je to jediná příchuť, ze které cítím pachuť nějakého prášku. Není to špatná příchuť, ale díky tomu si myslím, že kapsle musí obsahovat i nějakou tu chemii.

BODY
Je fajn, že se na e-shopu WATERDROP sbírají body, za které si můžete koupit různé věci jako např. víčko, kartáč na mytí lahve, termohrnek atd..
Body dostanete na začátku za registraci, sledování na FB a instagramu, dále za každou 1Kč dostáváte 1bod. Je to super! Šetřím si body na termohrnek. Snad nasbírám body, co nejdříve.

WATERDROP A KAUFLAND?
Na FB jsem se dozvěděla, že se mikrodrinky prodávají i v Kauflandu, takže jsem se tam hned vydala a bohužel u nás je nemají a nemají je ani ve vedlejším městě. Přitom v tabulce měst je napsáno město, jak moje, tak i to vedlejší. Byla jsem docela zklamaná.

DALŠÍ PLAST DÍKY KAPSLÍM?
Prázdné kapsle nemusíme vyhazovat. Je super, že plastové kapsle z kostiček můžeme odevzdávat a za jednu kapsli dostaneme 10 bodů. 
______________________________________________________

Možná si řeknete jako já cca před měsícem, že jsou to drahé drinky, ale když si to vypočítáme, tak jeden drink vyjde na cca 14,-Kč, obsahuje 600ml a ještě k tomu drink neobsahuje žádná éčka a cukr...v obchodě podobné pití stojí cca 20-25,-Kč a k tomu jistě obsahuje nějaké ty špatné látky či bublinky, proto mi přijde, že je Waterdrop vcelku fajn. A hlavně je lahev skleněná, takže nemusím kupovat pití v plastových lahvích.
Piju Waterdrop již měsíc a zatím mi chutná a hodně díky tomu piju, tak snad mi to vydrží.

Znáte WATERDROP?

11 komentářů:

  1. Já s pitím nemám problém - jsem zvyklá pít hodně čaje, v zimě teplé,v létě studené. Střídám černé a zelené a občas nějaké ovocné nebo bylinky. Teď jsem si hodně oblíbila zelený čaj, chutná mi i studený, takže uvařím velkou konev a pak upíjím

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky nemám problém dodržovat pitný režim. Mám ráda čaje - bylinkové, ovocné. Jinak se raději vyhýbám všemu, co je sladké, pokud to jde.

    OdpovědětVymazat
  3. musím se přiznat, že také málo piju :) když za den mám v sobě litr, jsem ráda :)

    láhev vypadá krásně, ale žádná příchuť mě nenalakala... já raději jen vodu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda s pitím nemám žádný problém - miluji vodu a čaje (hlavně bylinkové a zelený). Naopak sladká pití mi moc nechutnají. A nedej bože bublinky, ty fakt nemám ráda.
    Jinak, ta láhev je pěkná a určitě se bude hodit, to pití bych si ale nekoupila.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  5. Waterdrop jsem zaznamenala na IG, myšlenka to je fajn a projektu fandím :) Ale upřímně mám trošku problém s příchutěmi, ty kombinace mě vůbec nelákají ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. O tomto počujem prvýkrát a znie to zaujímavo :) Ja si pitný režim sledujem v aplikácii a aj vďaka tomu obvykle vypijem tak 2-5,5l. Už je to rutina, ku ktorej som sa postupne dostala - ráno nalačno pohár vody, ku káve tiež vždy voda, taktiež k jedlu a pomaly sa to nazbiera :) A veľmi rada mám bylinkové čaje, keď je teplo pokojne aj studené :)

    OdpovědětVymazat
  7. Slyšela jsem o tom už párkrát, ale nikdy nevyzkoušela ještě. Nicméně dle článku to zní zajímavě. Pěkně jsi to popsala. Hodně potřebného jsem se dozvěděla. Líbí se mi i ten přepočet ceny, což je hodně dobrá a rozhodující informace třeba pro mě a jsem ráda, že jsem se tady nad tím zamyslela takto a zjistila tak, že do toho možná fakt půjdu a koupím si to. Super článek a fotky. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Také piju přes den hrozně málo. Ale už jsem si na to tak zvykla, že to snad moje tělo ani nevyžaduje.
    Tuhle značku neznám, ale hned jsem se vydala podívat na stránky a jsem z toho unešena. Rozhodně o tom popřemýšlím a myslím, že je to fakt dobře vymyšlené :) Sice je to dražší, ale myslím, že to za to stojí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Láhev za 600,-Kč ? Jaká láce, ... Já mám nerez termosku a v ní vodu z kohoutku, kterou jsem prohnal přes filtr z TS Bohemia za 99,-Kč. Občas si do ní dám pár lístků máty nebo plátek zázvoru, ale i samotná je moc fajn. Stačí se naučit vnímat chutě vody. Jo jo, voda má spoustu chutí.

    OdpovědětVymazat
  10. O waterdrop jsem slyšela už mnoho a samé dobré věci. Často po nich pokukuji, ale přiznám se, že mi to přijde docela drahé... nicméně třeba také jednou podlehnu a vyzkouším.

    OdpovědětVymazat