sobota 4. září 2021

Srpen 2021 - Přírůstky do mé knihovny

Zdravím,
konečně zase píši na blog. Bohužel na mě skočil nějaký bacil. Nepamatuji si, že bych jako dospělá měla někdy horečky, tak jsem si to po X letech vyzkoušela. Není to příjemné, proto jsem ráda, že je to skoro za mnou. Dneska bych vám ráda ukázala pár knih, které jsem si koupila či dostala v měsíci srpen.
_____________________________________

METAFORA a COSPOMOLIS
V srpnu jsem dostala tři novinky z nakladatelství Grada. Thriller JEŠTĚ JEDNA LEŽ mě zaujal díky anotaci, jelikož by se měla ztratit malá holčička a její tatínek. Určitě si anotaci přečtěte celou přímo na stránkách Metafory.
ARISTOKRAT od českého autora Antonína Mazáče. Tak tuto novinku jsem si nemohla nechat ujít. Má to být detektivka z centra Karlových Varů. Vary mám poměrně blízko a ráda do centra jezdím na procházky. A poslední kniha V KOLEKTIVU OBLÍBENÁ od Pavla Taussiga. Od autora jsme již četla knihu Chlapec, který přežil pochod smrti...V kolektivu oblíbená je z doby socialismu a děj jako takový se především odehrává ve státním nakladatelství, do kterého nastupuje mladičká Hana. Taussig jako pamětník, který pracoval v podobném podniku, skvěle vykreslil dobu. Knihu mám již přečtenou, recenze tu bude do pár dnů.

LEVNÉ KNIHY
Po dovolené jsme jeli přes Karlovy Vary, a tam jsme se stavili na oběd v Globusu. Samozřejmě jsem musela navštívil levné knihy a dvě knihy jsem si odnesla. Jako první jsem si vzala knihu PŘEŽIL JSEM TO od Hanuše Badera za 79 Kč. Je to kniha, na kterou jsem koukala už když vyšla, ale nějak jsem za ní nechtěla dávat plnou cenu. A druhá kniha se jmenuje JÁKOBOVY BARVY, tato kniha stála 59 Kč. Skvělý nákup.

Jaké knihy jste si pořídili vy v srpnu?

11 komentářů:

  1. Vybrala sis zajímavé knihy. 🙂
    Já v srpnu využila slev u Knižního klubu. Koupila jsem knihy Poutní cesty, Věda a Hortenziová zahrada. Byl to nákup za super cenu.
    Ať je ti brzy lip. Hezký víkend. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na slevy v Knižním klubu jsem také koukala. Naštěstí jsem se udržela 😁 Hezké knihy jsi koupila. Děkuji, snad bude.

      Vymazat
  2. Hezké nákupy.
    Já si na FB swapla Bryndzu, celou sérii s Erikou Foesterovou - vyměnila jsem ji za hromádku už přečtených detektivek, u kterých jsem věděla, že se k nim nebudu vracet. Takže jsem si na nové knížky hezky i uvolnila místo.

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji hlavně brzké uzdravení! ♥ Zaujala mě hned první knížka, Ještě jedna lež :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak hlavně, jestli je bacil zdárně za tebou?
    Jinak zajímavý výčet knih - zaujal mne ten Aristokrat.

    OdpovědětVymazat
  5. budu se muset také podívat do Levných knih, už jsem dlouho nebyla a nedávno jsem ve výloze zahlédla knihu, která mě zaujala :) ale to už bylo večer, a měli zavřeno :)

    já si pořídila tři knihy za srpen :) a už se těším na novinky za září :D přeji brzké uzdravení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujala mě kniha ještě jedna lež

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné kousky, mě zaujala kniha Přežil jsem to, tu bych si rozhodně přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Samé pěkné knihy. Nejvíc mě asi zaujala Ještě jedna lež. :) Ať se všechny líbí.

    OdpovědětVymazat