čtvrtek 27. října 2022

Pohřbené kosti - Lisa Regan

Krásný večer,
konečně pátý díl s detektivem Josie Quinn. Moc jsem se na něj těšila, jelikož mám tuto krimi sérii ráda. Jedná se o obyčejnou a jednoduchou detektivku, u které si vždy odpočinu. Pátý díl nese název POHŘBENÉ KOSTI, autorkou je Lisa Regan a u nás sérii vydává nakladatelství Cosmopolis.
Knihu jsem měla opět přečtenou během jednoho dne, jelikož je celá série velmi čtivá a vyšetřování je poutavé a napínavé.
V celém článku najdete anotaci i mou recenzi.

Anotace:
Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny.
Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Josiin tým neumí poradit, ať už jde o růženec zahrabaný v hlíně poblíž těla Colette Fraleyové nebo o flash disk se jménem Drew Pratt, nejslavnější pohřešované osoby v Dentonu.
Jakmile se Josie ponoří hlouběji do Prattova případu, rychle zjistí, že měl bratra. I ten byl pohřešován do té doby, než jeho tělo vyplavila řeka. Postupně se vynořuje víc a víc souvislostí a Josie začíná váhat. Je možné, že by se Noahova matka, laskavá a spořádaná Colette, zapletla do zločinu? A přežije její křehký vztah s Noahem takové obvinění?
Josie a její tým postupuje v pátrání pomalu vpřed, ale vrah je tentokrát o krok před nimi a obětí stále přibývá. Je zřejmé, že se pachatel nezastaví, dokud nebude jeho a Colettino tajemství navždy pohřbeno. Jak hluboko je Josie připravena kopat, aby našla pravdu?

Co já na anotaci:
Pátý díl, co na to napsat? Jedná se o mou oblíbenou krimi sérii, takže bylo jasné, že si pátý díl přečtu. Jen mi přijde, že tentokrát anotace odhalí hrozně moc z příběhu.

Recenze:
Knihu přeložila opět Kateřina Elisová, vždycky když vychází nový díl jakékoliv série, tak se modlím, aby byl překladatel stejný jako u předchozích dílů. Nemám ráda, když se překladatele střídají u jedné série.

Pátý díl je za mnou a i přesto, že byl dle mého názoru asi nejslabší z těch pěti vydaných, tak se moc těším na další díl. Opět budu chválit takové to základní. Velice čtivý a napínavý příběh sepsán do krátkých kapitol. Vyšetřování mě s Josie baví a hltám každou kapitolu tak, že jsem knihu musela přečíst na jeden zátah. Na kvalitě autorka neubrala, ale co se týká samotného příběhu, tak si myslím, že je zatím nejslabší.

Líbí se mi, že v sérii nesledujeme jen případy, ale i osobní život Josie. Tentokrát ji případ, který vyšetřovala zasáhl tak moc, že málem zůstala sama. Jestli jste četli anotaci, tak víte, že se bude vyšetřovat vražda maminky Noaha, což je Josiin přítel. Samozřejmě to nebude tak jednoduché, jelikož maminka Noaha měla velké tajemství. Najde se plno záhadných stop a předmětů, se kterými si Josie a její team musí poradit. Případ se rozrůstá nejen v počtu mrtvých, nezvěstných, ale i tajemství maminky Noaha začíná být nerozluštitelné.
Vyšetřování se mi moc líbilo, bylo napínavé, pestré a nepředvídatelné.

Sice jsem psala, že je díl pro mě nejslabší, ale to neznamená, že byl špatný. Všem bych dala 5 hvězd a tomuto dílu bych dala třeba 4,5. Snad další díl vyjde, co nejdříve a bude lepší než tento.

Znáte tuto detektivní sérii? Pokud ne a chcete zkusit krimi sérii, která neobsahuje nechutnosti, tak doporučuji!
Série je totiž taková ta klasická detektivka, tedy vyšetřování od začátku do konce.

Knihu POHŘBENÉ KOSTI vydal: 

5 komentářů:

  1. Ještě jsem od této autorky nic nečetla, ale ráda bych. Budu se snažit začít od prvního dílu v sérii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji začít od prvního dílu, jelikož sledujeme Josiin život.

      Vymazat
  2. Tahle série mě velmi zaujala už když vyšel první díl, ale už mám tolik sérii, že nevím, kam bych dala další. Takže čekám, až bude možné stáhnout si e-knihu. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. série znám, moc se mi líbí ty obálky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tato série jde mimo mě, ale je dobře, že si pořád drží vysokou laťku. :)

    OdpovědětVymazat