sobota 19. listopadu 2022

Osudné svědectví - Robert Bryndza

Zdravím!
Konečně je to tady. Recenze na již sedmý díl ze série "Inspektorka Erika Fosterová" od Roberta Bryndzy. Předchozí knihy mě moc bavily, a hlavně to jsou takové ty oddechové detektivky, které pokaždé zhltnu během chvilky, jak jsou napínavé. 7. díl OSUDOVÉ SVĚDECTVÍ jsem též přečetla na jeden zátah, a hned jsem se vrhla na sepsání recenze.
Anotaci i mou recenzi najdete v celém článku.

Anotace:
Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech.
Poté co se Erika připojí k vyšetřování případu, zjistí, že Vicky pracovala na nové epizodě podcastu o sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky v okolí jižního Londýna, a než se v hluboké noci vloupá k nim domů, dlouho je sleduje. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvukové nahrávky z jejího bytu v době její vraždy zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky byla jen krok od odhalení útočníka, jenž ji zavraždil proto, aby nebyl odhalen a dopaden.
Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu.

Recenze:
Knihu přeložila Kateřina Elisová.
Přes tři roky jsme čekali na další díl s Erikou. Konečně je tu, a jak se mi líbil?
Líbil se mi moc. Opět velice čtivý a tajemný příběh sepsaný do krátkých kapitol. Od začátku do konce mě příběh bavil stejně, napínavé vyšetřování s nečekaným zvratem a šílenou vraždou na začátku. 

O příběhu:
Inspektorka Erika se vydá na procházku. Krásná procházka zakončená nalezením těla. Z jednoho domu se totiž ozve křik ženy. Erika na nic nečeká a běží ženě na pomoc, tam ale nikoho zachraňovat nemusí. V jednom bytě leží mladá žena, kterou někdo brutálně zavraždil. Začíná pátrání, jenže se pak ukáže, že není vše tak, jak si všichni mysleli. Erika musí začít pátrat od znovu. 
Jak už to tako bývá, tak Erika vraha vypátrá a rozlouskne celou situaci, jen se na konci stane něco, co jsem vůbec nečekala. Byl to drsný konec, ale dost se k příběhu hodil.
_____________

Nemohu napsat více k příběhu, jelikož bych prozradila moc a vy byste pak knihu nemuseli už vůbec číst. Určitě si knihu přečtěte, stojí za to a klidně ji můžete přečíst i když jste nečetli předchozí knihy.
 
Já jsem s pokračováním spokojená, byla to jízda a doufám, že bude další díl. 
Napětí, zvraty, čtivost a nečekaný konec...to můžete od knihy očekávat. Velice dobře promyšlený případ.

Znáte sérii s Erikou Fosterovou?
Pokud hledáte detektivní sérii, tak tuto mohu jen a jen doporučit.


7 komentářů:

  1. O tu si chci napsat Ježíškovi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto znie veľmi zaujímavo! Autora som už zaregistrovala, ale ešte nič som od neho nečítala, tak je asi najvyšší čas to napraviť :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto však neznám, ačkoli jsem jmeno tohoto autora uz několikrát slyšela. Já detektivky četla jako malá. Takže to byly pochopitelně nějaké dětské. Později jsem přešla k hororům, které od detektivek neměly daleko, jelikož se tam zjištovalo, kdo zabíjí. Nepohrdla jsem ani některými romány. Aktuálně má četba vychází spíše z oboru, ve kterém pracuji a nebo o osobním rozvoji. Každopádně jako dítě jsem četla víc a chtěla bych zpět takové chvíle. Teď na to nebývá tolik času, protože jsou tu i jiné věci...ale přes podzim jsem teď začala číst zase trošku víc.

    OdpovědětVymazat
  4. Záměrně jsem si přečetla jen konec, kde píšeš, že jsi spokojená. Byla bych ráda, kdybych knihu našla pod stromečkem. Na další případ se totiž moc těším. 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Takové žánry vůbec nečtu, ale vím, že bývají dost oblíbené :).

    OdpovědětVymazat
  6. sedmý díl a pořád skvělé čtení... paráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sérii znám, ale nechystám se na ni.

    OdpovědětVymazat