středa 29. listopadu 2023

S láskou Pamela - Pamela Anderson

Krásný večer,
u nás je tak krásný sníh a pořád hezky sněží. Škoda, že takové počasí nevydrží alespoň dva měsíce. Pak by mohl zmizet a rovnou bych přivítala krásné jaro.  A teď už k dnešnímu článku.
Vzhledem k tomu, že jsem nedávno viděla dokument o Pamele Anderson, tak jsem se rozhodla, že si přečtu i její knihu a bohužel jsem se nic nového nedozvěděla. Vše, co je v knize, tak je i v dokumentu.
S LÁSKOU PAMELA je kniha, po které jsem sáhla, jelikož mě v dokumentu Pamela dost mile překvapila. Myslela jsem si, že je to hloupá celebrita, jenže je úplně jiná, tedy alespoň tak vypadala v dokumentu a i v knize se to potvrdilo.

Anotace:
Blond sexy image Pamely Anderson je jedním ze symbolů devadesátých let. Objevili ji na tribuně kanadského stadionu během fotbalového zápasu a do showbyznysu vletěla jako kometa. Její hvězda rychle stoupala a brzy se ocitla na vrcholu, kde se musela poprat s tlakem médií a všudypřítomných paparazzi. Pamela Anderson ztratila kontrolu nad vlastním příběhem, média ji nepředstavitelně šikanovala a ona měla strach z toho, jak ji veřejnost vnímá, kým je, a kým naopak není. Snášela to všechno s grácií, útočiště našla ve své lásce k umění a literatuře a stala se z ní oddaná matka a aktivistka. Pamela se poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh: příběh děvčátka z malého města, které se zamotá do vlastních snů.

Recenze:
Knihu přeložila Ivana Skenderija a u nás ji vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Když jsem byla na základní škole a mluvilo se o Pamele, tak se jen říkalo, že je to sexbomba a pornstar. Víc jsem se o ní nikdy nezajímala a hit Pobřežní hlídka u nás už nefrčel. Když vyšel dokument, tak mě dost zaujal, a proto jsem ho musela vidět. Byla jsem mile překvapená jaká je, a jak to tenkrát všechno bylo.

Po pár týdnech od dokumentu jsem se dozvěděla, že se u nás vydává její kniha. Hned jsem věděla, že ji budu chtít. Přečetla jsem ji na jeden zátah, ale bohužel jsem byla trochu zklamaná. Jednak to byl skoro až přepis dokumentu, a také mi v knize chyběly fotografie.

Byla jsme naopak mile překvapená z poezie. Pamela ráda svoje myšlenky a vzpomínky zapisovala do poezie. Také mě zaujalo, že se věnuje práci pro uprchlické organizace, zabývá se ochranou zvířat a dokonce založila i svou vlastní nadaci The Pamela Anderson Foundation.
__________________

V knize najdeme: 
- Jaké měla Pamela dětství, s kým a kde vyrůstala a jaké měla rodiče. 
- Jak přišla o své panenství zneužitím.
- Kde Pamela pracovala před svou kariérou, a jak se dostala k playboy rodině. 
- Jaké měla kluky, milence a prvního manžela.
- Jak se dostala ke hraní ve filmu či seriálu.
- Vysvětlení kauzy "domácí p***o video".
- Narození synů, bydlení, cestování za prací. 
- Rozvod, další lásky, práce a plnění snu hrát v muzikálu.
- Vyrůstání a dospívání synů.
- Pamela a dobročinnosti.
__________________

Díky knize si uvědomuji, že její život nebyl procházkou růžovým sadem, ale vybrala si to. Chtěla být populární, chtěla fotit a bohužel její image je dost nešťastná, jelikož si o ní díky tomu hodně lidí myslí jen to negativní. Pokud nechcete číst knihu, tak zkuste dokument, třeba na ní změníte názor.
__________________

Bohužel, jak už jsem psala výše, tak je v knize jen jedna fotografie a ještě ke všemu je černobílá. Škoda, očekávala jsem třeba fotografie z dětství, její první snímky v Playboy, fotky z doby natáčení seriálů či filmů, atd... Ano, máme internet a můžeme si veškeré fotografie vyhledat, ale i tak mi fotografie v autobiografii Pamely chybí.

Jaký máte názor na Pamelu?
Znáte její příběh?

Knihu S LÁSKOU PAMELA vydal: 


4 komentáře:

  1. Dokument jsem viděla a taky mě hodně překvapilo, že je to milá a inteligentní žena.
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám vlastně stejný názor, jako jsi měla ty na začátku. Možná se po dokumentu podívám, až budu mít dlouhý večer u tvoření :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knihu jsem dost narážela u zahraničních bookstagrammerů, ale pro mě by to nebylo, jelikož se o ní nijak extra nezajímám.

    OdpovědětVymazat