neděle 5. listopadu 2023

Vlčí dívka 1, Ztracena v divočině - Anh Do


Krásný večer,
rozjíždím opět v plné parádě instagram DETSKERECENZARIUM, takže očekávejte i tady občas nějakou tu recenzi na dětskou knihu. Budu sem dávat jen knihy, které stojí fakt za to.
A dneska se podíváme na první díl VLČÍ DÍVKA - ZTRACENA V DIVOČINĚ od Anh Do
Jedná se o skvělou dobrodružnou knihu pro děti, která se jim bude jistě líbit, už jen díky tomu, že se jedná o krátký příběh s ilustracemi.
No, a jaký tedy je? Mrkněte do celého článku.

Anotace:
Když se Gwen ztratí své rodině, nezbyde jí než se naučit, jak přežít v divočině. Naštěstí v lese narazí na smečku psích zatoulanců vedenou vlčím štěnětem Holčičkou. Dívka si se zvířaty vytvoří pevné pouto – starají se jeden o druhého, loví spolu zvěř a společně se ukládají ke spánku. Ale přestože je láska a oddanost její náhradní rodiny velká, stesk po rodičích a sestře Gwen donutí, aby se i se svými zvířecími parťáky pokusila o návrat mezi lidi.

NETRADIČNÍ ROBINZONÁDA PRO MILOVNÍKY DOBRODRUŽSTVÍ JE PLNÁ AKCE, VYNALÉZAVOSTI A NEZLOMNÉHO PŘÁTELSTVÍ, KTERÉ PŘEKONÁ VŠECHNY PŘEKÁŽKY.

Recenze:
Knihu přeložil Martin Forman a o ilustrace se postaral Jeremy Ley. Ilustrace jsou v knize černobílé a krásně doplňují příběh. Líbí se mi jaký font a velikost písma zvolili, jelikož se příběh díky písmu velice dobře čte a sem tam je v textu tučně něco vyzdvihnutého. Celkové grafické zpracování je skvělé a láká dětské čtenáře ke čtení. 

Nejen díky dobře zvolenému písmu se příběh čte skvěle, ale samotný příběh je dost napínavý, plný akce a zvratů. 
________________________________

O příběhu:
Gwen se svou rodinou prchá, jelikož je válka a ve vzduchu se objevují letadla, co hází na zem bomby. Bohužel se Gwen od rodiny odtrhne a probudí se v lese. Není tam, ale sama. Někdo ji sleduje, je to štěně vlka. Nakonec se z lesa vyloupnou další a to tři psi. Několik let Gwen se smečkou přežívá v lese, hledají si potravu a pomůžou opuštěnému mláděti orla. Lidi široko daleko nejsou až jednoho dne uslyší hlasy. Chce se jich Gwen zeptat, kde jsou její rodiče a kam by se měla vydat. Jenže lidé nejsou moc hodní a stane se něco, co nechává otevřený konec a pokračování příště...
________________________________

Snad vyjde druhý díl, co nejdříve, jelikož potřebujeme vědět, co se s Gwen stalo.
Zatím, co jsem koukala, tak to vypadá, že bude mít série 9 dílů.

Dobrodružný příběh o přátelství pro čtenáře od 9 let doporučuji jak klukům, tak i holkám od 2. třídy. Překvapivě u nás příběh zaujal kluky, i když je hlavní hrdinkou holka.

Knihu VLČÍ DÍVKA 1 vydalo:

3 komentáře:

  1. kniha vypadá krásně :) na jednu stranu je ale škoda, že je tolik dílů, občas děti u tak dlouhé série nevydrží :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně se u nás díly nevydávají za sebou a to dítě vyroste a pak už takhle dětskou sérii nečte. :-/

      Vymazat
  2. Tak ta vypadá fakt hezky. Ilustrace mají moc krásně zpracované :) Jako malá jsem čtení neměla ráda, ale postupem času jsem si k tomu našla cestu.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat