sobota 5. října 2024

Mrtvá budoucnost - Veronika Martinková

Zdravím, 
konečně tu mám recenzi na pátý díl z krimi série s Hanou Vítkovou a Davidem Winklerem od české spisovatelky Veroniky Martinkové.
Na pokračování jsem se těšila, musela jsem číst knihu hned po čtvrtém díle. Byla jsem totiž děsně zvědavá, jak David dopadne.
Obálka je opět povedená, líbí se mi, že si knihy autorka vydává sama.
Anotaci i mou recenzi najdete v celém článku.

Anotace:
Kapitán David Winkler čelí obvinění z vraždy, a je proto postaven mimo službu. Nyní se za pomoci kolegů a rodiny snaží prokázat svou nevinu. Během tohoto pátrání se zaplete do násilné smrti podnikatele. Podaří se mu odhalit vraha i přesto, že již není příslušníkem policejního sboru?

Recenze:
Pátý díl z perfektní detektivní série od české spisovatelky Veroniky Martinkové. Já klasické detektivky moc nečtu, ale tato série mě fakt bavila. Je to napínavá série se zajímavou zápletkou hlavního vyšetřovatele Davida. Ten je totiž obviněný z několika vražd. Hrozí mu doživotí. Snaží se jak může, aby dokázal, že je nevinný. Dokonce i Hana mu pomáhá, ale bohužel skoro pokaždé narazí a spíše Davidovi nechtěně škodí. 
___________________

I v tomto díle se pohledy hlavních postav střídají. Hana vs. David. Kapitola vždy začíná na černé stránce. V předešlé recenzi jsem psala, že je to skvělý detail, který mě nutí číst, abych byla zase na té černé stránce.
___________________

David se opět chová jako totální idiot, nelíbí se mi jeho chování. Hana sice Davidovi pomáhá, ale už mi to nepřišlo pěkné. Hana by se měla sebrat a odejít, pač Davidovo chování bych já netolerovala. V této knize poznáváme více Davidova bratra a otce, který je pěkný hajzlík. Hned víme po kom David je. Dozvíme se i minulost jeho rodiny, což vždycky v knihách oceňuji, baví mě se dostávat v příběhu do minulosti. 

Celou sérii má spisovatelka skvěle propracovanou. Vše dává smysl, i když je příběh velice propletený občas až chaotický. Když budete číst sérii od prvního dílu, tak se nebudete ztrácet a bude vám případ Davida dávat smysl. Samozřejmě se řeší i Davidův osobní život alkoholika, jak s Hanou, tak se synem a jeho bývalkou. 

Bohužel pátý díl byl nejslabší. Vlekl se. Děsně se příběh Davida vlekl a ještě se do toho zamotával jeho táta a ostatní. Takže musíte dávat pozor, jelikož je v příběhu plno jmen. Sice se příběh vlek, ale i tak mě příběh bavil, i když jsem ho četla vcelku dlouho. Chtěla jsem vědět ten Davidův konec. 
Řekla bych, že je konec otevřený, ale zároveň si myslím, že je uzavřený. Byla jsem trochu v rozpacích. Uvidíme, zda bude další díl. Nezlobila bych se, kdyby byl. 

Knihu MRTVÁ BUDOUCNOST si autorka vydala sama 
a já jí moc děkuji za poskytnutí recenzního výtisku.

2 komentáře:

  1. Autorku vůbec neznám, mrknu se po první knize ze série v knihovně a uvidím...

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá kniha,ale asi by to chtělo si přečíst celou serii.Zaznamenala jsem si
    Hezký den

    OdpovědětVymazat