pondělí 1. března 2021

Leden a únor 2021 - Přírůstky do mé knihovny

Krásný pondělní večer! 
Celý dnešní den byl krásný. Sluníčko u nás svítilo už od rána. Snad už bude jen hezky, i když musíme zase nosit venku respirátory. 
Dneska jsem u oběda sepsala článek o knihách, které jsem si pořídila či dostala v měsíci leden a únor. Moc toho není, jelikož si poslední dobou knihy moc nekupuji.

METAFORA
Knihu A V SRDCI LÁSKA jsem si vybrala, jelikož jsem si myslela, že se budou v knize prolínat dvě období. Bohužel byla kniha úplně něco jiného než jsem čekala, ale i tak se mi moc líbila. V recenzi píši jaká kniha je. Kniha PEKÁRNA S VŮNI SKOŘICE jsem si vybrala kvůli obálce. Miluji kávu, pekárny, kavárny atd...takže jsem nemohla knihu jen tak obejít. A hlavně já na jaře ráda čtu nenáročnou beletrii, tak snad bude knihu nenáročná a odpočinková. Thriller SPOLČENÍ NIČEMU jsem chtěla hned jak vyšel. Poslední dobou má metafora skvělé thrillery.

COSMOPOLIS a BAMBOOK
Od Cosmopolis jsem dostala krásnou knihu UKRADENÝ PŘÍBĚH, o které si myslím, že to bude oddechové jednoduché čtení. Těším se na ní, tak snad to bude takové to čtení k vínku. Neočekávám, že to bude něco světoborného. Od Bambooku jsem dostala na recenzi knihu Pecivál domácí je hrdinou léta. Jedná se o krásnou knihu pro malé děti. Jen jednu výtku k ní mám a o té si můžete přečíst v mé celé recenzi TADY.

MEGAKNIHY.CZ
Na konci února se ke mě dostal třetí díl z fantasy sérii Strážce ztracených měst. Předchozí dva díly se mi fakt hodně líbily a doufám, že třetí díl bude stejně dobrý ne-li lepší. Z anotace mě zaujalo: 
Sophie se nadále snaží přijít na to, kdo jsou její únosci a za jakým účelem byla stvořena. Postupně odhaluje důmyslně ukrytá tajemství a zjišťuje, že její únosci mohou být blíž, než si myslí. Během svého pátrání však poruší základní pravidlo a málem tak rozpoutá válku mezi světy. Tato zásadní chyba ji bude stát víc, než si dokázala představit.
Těším se až knihu přečtu.

Jaký skvělý knihy jste si pořídili vy v lednu a únoru?

6 komentářů:

  1. pěkný výběr :) já za leden mám nuly a za únor jsem si pořídila čtyři :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala mě ta pekárna :) Jinak pěkný úlovky.
    Já jsem si za leden a únor pořídila hodně knih..

    OdpovědětVymazat
  3. Super úlovky, pěkný začátek knižních novinek do tvé sbírky :-) za mě byl leden a únor takový knižně nostalgický... vrátila jsem se do dětských let a pořídila jsem si nějaké pohádkové knížky a taky jsem zabrousila do českých autorů, na vlnu oddechového čtení... :-) a proto mě i zaujala kniha Ukradený příběh, který vypadá na takovou tu klasickou oddechovku... že by další inspirace? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné kousky ti přibyli do knihovny. :) Já teď ani nemám možnost číst beletrii, jelikož se teď soustředím na samé odborné knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super knihy, osobne ma najviac zaujala poslendá kniha Strážce ztracených měst, tuším som ju zachytila aj na instagrame a vyzerá to na fajn príbeh :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pekárnu s vůni skořice máme společnou. Tak uvidíme, jestli se shodneme v názorech. :)
    Přeju, ať se knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat