úterý 15. března 2022

Na co se těším #6 (knižní novinky)

Krásný večer, 
dneska tu mám další článek ze série Na co se těším...tedy, co vyjde v nejbližších dnech. Tentokrát je v článku pět knih, které mě dost zaujaly. Snad se k některým dostanu.

1. Nečekané přiznání - Lisa Regan
Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je detektiv Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, obětavé člence Josiina týmu, která ale zmizela.
Josie ani na okamžik neuvěří, že by pachatelem mohla být Gretchen, a pracuje nejen na tom, aby vyřešila smrt mladíka, ale i na tom, aby našla svoji kolegyni. Jenže ta se o pár dní později sama přihlásí na policii a chce se nechat zatknout. Proč by se přiznávala k vraždě, kterou nespáchala?

Čtvrtý díl z mé oblíbené krimi série, na ten se těším hrozně moc.

Kniha vyjde 23. 3. 2022 u nakladatelství COSMOPOLIS.
KNIHU JIŽ MÁM :-)
_______________

2. Vesnice - Kristýna Trpková 
V polích nedaleko obce Lipová jsou objeveny lidské ostatky. S největší pravděpodobností patří jednomu z pohřešovaných dětí, které zde během uplynulých let beze stopy zmizely. Nejenže vše nasvědčuje tomu, že chlapec byl dlouhé roky vězněn někde bez přístupu na denní světlo, dokonce se zdá, že se i navzdory rozsáhlému pátrání a nejrůznějším hypotézám policistů vesnici nikdy neopustil. Kriminální komisařka Laura Linhartová a její kolega Adam Beneš znovu otevírají dávno odložený případ a pouštějí se do dalšího napínavého vyšetřování. Je možné, že se pachatel ukrývá mezi zdejšími obyvateli? A existuje naděje, že jsou zbylé dvě děti ještě naživu?

Od této autorky jsem nikdy nic nečetla, ale tato novinka mě zaujala dost. Snad se mi kniha dostane do rukou.

Kniha vyjde 1. 4. 2022 u nakladatelství KALIBR.
_______________

3. Zázraky - Elena Medel
María a Alicia se narodily v různých dobách, a přesto se jejich životy podobají: jejich dětství a dospívání, jejich rané mládí a dosažení dospělosti. V zásadním momentu svého života se María přestěhovala z prosté čtvrti na jihu země do života bez minulosti ve velkoměstě. O několik desetiletí později učiní stejný krok i Alicia, která si zvolí život v osamění, sdíleném bytě a s nejistou prací. Víme, čím se liší, ale… co je spojuje? Co jim patří a o co přišly? Jakou váhu má v životech rodina a jakou peníze?

Tak toto by nemuselo být vůbec špatné.

Kniha vyjde 24. 3. 2022 u nakladatelství HOST.
_______________

4. Statek - Ladislav Vrchovský
Neobyčejný příběh o nezlomné lásce k rodné hroudě a také o hrdinném boji proti lidské závisti i zaslepené touze po cizím majetku. Zcela unikátní svědectví o statku rodiny Zíků se odvíjí na pozadí rozpadu Rakousko-uherského císařství, zrodu Československé republiky, první i druhé světové války a v neposlední řadě také totalitního komunistického režimu po roce 1948 až do současnosti. Přes všechnu nepřízeň osudu se nakonec potomkům Františka Zíky podařilo znova úspěšně hospodařit na svém statku, a to hlavně díky nezdolné víře, neutuchajícímu přesvědčení o své pravdě a zároveň neskutečně tvrdé práci, i když často za cenu nejvyšší – za cenu krve i lidských životů. Statek je symbolem lidského odhodlání bojovat v nelehkých dobách za svůj osud, právo na svobodu a bránit svůj majetek mnohdy doslova i vlastníma rukama.

Od autora jsem četla knihu Stará fotografie, byla to pěkná kniha a Statek mě zaujal díky anotaci, tak bych si ho ráda přečetla. 

Kniha vyjde 19. 4. 2022 u nakladatelství COSMOPOLIS.
_______________

5. Dítě z trosek
Napínavý román z poválečného Německa od oceňované autorky krimi románů
Zimní Hamburk na přelomu let 1946 a 1947. Čtrnáctiletý Hanno Dietz s matkou a mladší sestrou si přivydělávají sběrem kovového šrotu v rozvalinách města. Když v jednom rozbořeném domě narazí na mrtvou ženu a venku objeví zamlklého zbloudilého chlapce, jejich život se obrátí vzhůru nohama. Celá záhada prorůstá až do 90. let, kdy se Anna Meerbaumová rozhodne rozřešit tajemnou minulost své rodiny – a přitom narazí na dosud nevyřešený zločin.

Ráda čtu knihy z druhé světové války i období po válce, proto mě tato novinka zaujala a moc ráda bych si ji přečetla.

Kniha vyjde 14. 4. 2022 u nakladatelství XYZ.
_______________

9 komentářů:

  1. Taky jsem si na internetu četla anotace k těmto knihám, ale od začátku roku mi knihovnu obohatilo tolik knih, že o některých novinkách zatím jen uvažuji. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. přeji, ať se ke knihám dostaneš a líbí se ti :) já čekám v březnu pouze na jednu, tak uvidíme, zda to zůstane jen u ní :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné kousky, obálka Vesnice se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani na jednu jsem nenarazila. a popravdě mě ani jedna z nich nezaujala.

    OdpovědětVymazat
  5. Verčo, děkuji za návštěvu na mém blogu.
    Děkuji za seznámení s novými knihami, vybrala bych si.
    Přeji hezký podvečer, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to na samé moc pěkné kousky. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych si vybrala asi první dvě...

    OdpovědětVymazat
  8. Na Nečekané přiznání se taky těším. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak mě tentokrát z tvého seznamu neláká ani jedna kniha. :)

    OdpovědětVymazat