středa 27. března 2024

Vlčí dívka 2, Velký útěk - Anh Do

Krásný den,
duben byl dost náročný měsíc na práci, tak jsem skoro vůbec nečetla. Nestihla jsem svůj plán, což mě mrzí, jelikož zase vyšlo tolik úžasných knih, že nevím co dřív. Problémy knihomola no... 
A dneska tu mám recenzi na druhý díl ze série VLČÍ DÍVKA, kterou napsal Australan vietnamského původu Anh Do. U nás sérii vydává Bambook.
Jaké bylo pokračování? To se dozvíte v celém článku.

Anotace:
Po čtyřech letech strávených v divočině jen se zvířaty Gwen konečně narazila na člověka! Jenže místo toho, aby jí cizí muži pomohli, zavřeli mladou robinsonku do náklaďáku a odvezli ji do zajateckého tábora. Odstřižená od své smečky, padla vlčí dívka do rukou těm samým nepřátelům, před kterými s rodinou utíkala. Její věrní zvířecí přátelé pod vedením vlčice Jitřenky se však nehodlají vzdát bez boje. Aby se jim podařilo Gwen a jejího nového kamaráda Ruperta zachránit, budou muset využít vše, co se v divočině naučili.

NOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ VLČÍ DÍVKY A JEJÍ SMEČKY PŘINÁŠÍ NOVÁ NEBEZPEČÍ, ALE I NOVÁ PŘÁTELSTVÍ.

Recenze:
Druhý díl také překládal Martin Forman. 
O ilustrace se postaral Jeremy Ley, který ilustruje celou sérii. Série má zatím 10 dílů a já doufám, že desátý díl bude poslední. Pro malé děti není dobré psát dlouhé série, protože se u nás vydávají díly dost opožděně a děti rostou. Přečtou dva či tři díly a další už nechtějí. Krásný příklad jsem viděla u spisovatelky Erin Hunter u série Kočičí válečníci. Děti příběh hltaly, ale poslední díly už nechtěly, protože jim už přišel příběh moc dětský.
________________________

Kdo četl jedničku, tak ví, že skončila otevřeně - únosem Gwen. Škoda, že nevydali dvojku hned po jedničce, protože každý chce vědět, kam Gwen odvezou, a co se stane se smečkou.

O příběhu:
Gwen odvezou do tábora, kde tvrdě pracují děti. Gwen nechce mluvit a chová se jako vlk. Jelikož je nezvladatelná, tak ji zavřou do vězení bez jídla. Do okna jí někdo hodí kousek chleba, je to Rupert. Přistihnou ho a zavřou ho vedle do cely ke Gwen. Mezitím smečka stopuje náklaďák, který Gwen odvezl a podaří se jim najít tábor, ve kterém je Gwen. Díky Orlovi, kterého Gwen zachránila v jedničce se dostane Gwen ven. Ruperta vezme s sebou, jelikož jí zalže. Při útěku je čeká ještě jedno nebezpečné dobrodružství, jelikož chce Gwen najít své rodiče. 
________________________

Co se týká druhého dílu, tak jsem opět nadšená. 
Jedná se o dobrodružný a napínavý příběh pro děti od 3. třídy.
Naštěstí dvojka nekončí otevřeně, ale je jisté, že ti dva budou pátrat po rodičích a sestře. Těším se na další díl.

Sérii doporučuji klidně pro děti od 3. třídy.

Komiks VLČÍ DÍVKA 2 vydalo nakladatelství

1 komentář: