neděle 23. června 2024

Emma ve světě fantazie - Céline Person

Zdravím, 
ještě týden a budou prázdniny, těším se na volnější provoz v mé práci a tak celkově na léto.
Konečně jsem se dostala k focení pár knih, na které mám už připravenou recenzi. Nejprve bych vám ráda ukázala novou dětskou knihu EMMA VE STĚTĚ FANTAZIE od nakladatelství Ocelot, kterou napsala francouzská spisovatelka Céline Person. Kniha má ukázat dětem, že by měly překonávat svůj strach a vyjít občas ze své komfortní zóny.
Více o knize v celém článku.

Anotace:
Emma je velmi pilná holčička, ráda vymalovává bez přetahování, a když přece jen jednou přetáhne, zoufá si... a přesto se stane neslýchaná věc; Emma vzlétne k obloze, kde se setká s podivuhodnými bytostmi. Půvabné a originální vyprávění o zvědavosti, tvořivosti a překonávání sebe sama, jako když přetahujeme pastelkou omalovánku.

Recenze:
Knihu přeložila Žofie Pýchová a ilustrovala ji Francesca Dafne Vignaga, která ilustrovala i jiné knihy a já doufám, že se u nás také vydají, protože její styl mi je hodně blízký a moc se mi líbí.

Kniha okouzlí asi každou holčičku, jelikož je fakt krásná a taková hodně holčičí, i když téma je i pro kluky. Díky Emmě se děti dozví, že se mají občas překračovat naše hranice a zkoušet nové věci.
_________________

Emma je malá holčička, která ráda kreslí a maluje. Snaží se nepřetahovat, protože chce mít obrázek krásný, ale stane se, že pastelka přetáhne za okraj a Emma vzlétne. Ocitne se na obloze, která má dnes zvláštní nazelenalou barvu. Obloha řekne, že také dnes přetáhla. Do modré obvyklé barvy přidala žlutou barvu. I oblaka jsou dnes také nějaký jiný, nejsou bílé jako vždy. Vysvětlí Emmě, že dneska také přetáhly, vymanily se z běžné bílé barvy a přimíchaly k ní zlatou. Emma při létání zjišťuje, že i ptáci, měsíc, letadlo ze staré doby přetáhli. V letadle ji přivítá starý pán, který chce překonat svůj strach seskokem padákem. Díky němu pochopí, že je důležité občas přetáhnout.
__________________

Je důležité překonávat strach a občas přetáhnout, abychom překonali sebe sama. Kniha by měla dětem ukázat i to, že nikdo není dokonalí a nevyplatí se za každou cenu být perfektní.
Krásná kniha, ale takové téma bych malým dětem asi nedala. Možná by to mohly pochopit až předškolní děti.

Děkuji!

3 komentáře:

  1. Knížka má moc hezké ilustrace. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá strašně krásně, ilustrace parádní :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  3. jé, na tuto knihu jsem se dívala, že bych koupila synovi :) vypadá opravdu krásně :)

    OdpovědětVymazat