sobota 20. července 2024

Hora moudrosti - Mojo Graffi

Krásný den přeji!
Volná sobota a já ji zatím trávím u počítače. Připravuji si fotky do recenzí a články, jelikož pojedu na 14 dní pryč, tak abych neměla na blogu mrtvo, chci mít alespoň pár recenzí předpřipravených.
A dneska bych vám ráda ukázala naprostý skvost pro děti. HORA MOUDROSTI z nakladatelství Ocelot. Ocelot nevydává moc knih, ale když vydá nějakou dětskou knihu, tak stojí fakt za to.
Už podle obálky je kniha lákavá a příběh je opravdu krásný.
Více v celém článku.

Anotace:
Lišák sní o cestování, ale strach ze tmy mu brání vydat se do světa. Medvěd si moc přeje najít kamaráda, ale zatím se žádný neobjevil.
Oba čekají na splnění svých snů, aniž by tušili, že pro jejich dosažení musí vyrazit na cestu. Naštěstí jim moudrá Housenka poradí, aby vystoupili na Horu moudrosti.
Jsou dostatečně odhodláni, aby dosáhli svého cíle? Nebo se ukáže, že cesta je důležitější než samotný cíl?
Příběh s krásným poselstvím o tom, že se sice každý něčeho bojí, ale svůj strach může překonat, že je důležité jít za svými sny, a jak je v životě nezbytné přátelství.

Recenze:
Knihu přeložila Barbora Veselá.
Celé toto dílo, jak ilustrace tak i příběh vytvořila polka Katarzyna Bielińska - Mojo Graffi.
___________

Lišák se bojí tmy, a tak v noci přebývá u stromu, ve které jsou světlušky. U stejného stromu žije i medvěd. Oba se díky housence vydají k Hoře moudrosti, aby si splnili své sny. Lišák se chce zbavit strachu ze tmy a medvěd si chce najít pravého přítele. Po cestě zažívají různá dobrodružství a také si uvědomí, co je pro ně v životě důležité.
___________

Skvost! Nádherné a roztomilé ilustrace, které dokonale vykreslují emoce a děti z nich hned pochopí, o co v příběhu jde. Krásný příběh o přátelství, plnění snu, překonání strachu a vzájemné pomoci.

!! PŘEKVAPENÍ NA KONEC. Na poslední straně zjistíte, že musíte knihu od začátku do konce znovu prolistovat a pozorně prozkoumat ilustrace, protože autorka do nich schovala něco čeho si na první pohled nevšimnete. Toto mě mile překvapilo! A po opakovaném prolistování jsem byla fakt překvapená, že jsem si toho při čtení nevšimla. Děti rády hledají v ilustracích, tak to bude pro ně taková třešnička na dortu.

Naprostá krása a doufám, že od autorky vydají další knihy, protože ty co jsem viděla v originále potřebuji, jsou také úžasné.

Knihu HORA MOUDROSTI mám od
Děkuji!

7 komentářů:

  1. To je opravdu hezká knížka.Já bych mohla tak nakupovat pro pravnoučata.Ale na ty vůbec nemyslím.Vnoučata než dostudují a na děti mají času dost.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou krásné ilustrace, ne vždy se to v knížkách vidí, někdy si říkám, že když dospělý nepozná, co obrázek pořádně znázorňuje, což potom malý čtenář. Ale tyhle jsou kouzelné 😍

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi mile působící kniha. :) Kdo nemá rád medvědy a lišky? Jsou perfektní. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty ilustrace jsou opravdu krásné.
    Děkuji, ráda jsem se podívala. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. To je kouzelné. 🙂 Věřím, že i příběh by se dětem líbil.

    OdpovědětVymazat