neděle 28. července 2024

Ozvěna krve - Isabella Maldonado

Zdravím, 
dostala se mi do rukou nová kniha od portorické spisovatelky Isabelly Maldonado. Od ní jsem četla už čtyři knihy. Novinka OZVĚNA KRVĚ by měla být prvním dílem nové série s detektivem Veranda Cruz, která by měla mít tři díly jako předchozí série s agentkou Ninou Guerrerovou.
Musím na začátku podotknout, že je česká obálka daleko hezčí než v originále.
No, a jak se mi líbil samotný příběh?
To se dozvíte v celém článku.

Anotace:
Detektiv Veranda Cruzová vede elitní protidrogový oddíl policie ve Phoenixu a má jediný, těžko splnitelný cíl: zničit nejmocnější zločinecký kartel na světě vedený Hectorem Villalobosem. Jen sama Veranda ví, že její posedlost kartelem má osobní a přísně tajný důvod – až do chvíle, kdy se její dvouletá práce v utajení zhroutí jako domeček z karet. Ona i její milovaná rodina se ocitnou v hledáčku obávaného drogového bosse Bartola a válka mezi strážci zákona a kartelem rázem získává velmi osobní příchuť.

Tajná akce v poušti nabírá obrátky a Veranda s novým týmem z oddělení vražd je stále blíž. Dostat Bartola Villalobose je úkol číslo jedna, ale ani ona dosud netuší, jaké hrozivé tajemství se skrývá v minulosti… Je připravená vykoupit spravedlnost vlastním životem?

Nová série od bestsellerové autorky, bývalé policistky a členky FBI Isabelly Maldonado.

Recenze:
Knihu přeložila Dana Chodilová. Četla jsem několik knih přeložený Danou a byly skvělé. I tato kniha se četla velice dobře.
Knihy od Isabelly Maldonado čtu ráda, jelikož sama byla u policie přes 20 let, tak dává své zkušenosti do příběhů a o to víc jsou skutečnější. Tato novinka je autorčin debut, tedy úplně prvním detektivním románem. Necítila jsem, že by byla kniha psaná jako od nováčka, četla jsem od ní už 4 knihy a píše pořád stejně.

Příběh plynul rychle, očekávejte napětí až do konce, šlo i o život nejen hlavní hrdince. Zajímavá zápletka spojená s kartelem a hlavní vyšetřovatelkou. Zmíním i to, že je mi Veranda velice sympatická, je to bojovnice, která miluje svou rodinu a udělá pro ně vše Těším se na pokračování.
_____________

O příběhu:
Tentokrát je příběh o mafii ve Phoenixu, tedy o drogovém kartelu rodiny Villalobosů, se kterým si chce Veranda vyřídit účty, především osobní, jelikož než se narodila, tak ji zavraždili otce, který pracoval u policie. Bohužel je Verandy tajná spojka prozrazena a Veranda musí z kola ven. Nadřízený jí přeřadí na oddělení vražd. Nejen, že se stejně snaží dostat ke kartelu a postavit je tak před soud, ale sama musí čelit útokům na svojí rodinu. 
_____________

Celou dobu má Verandy maminka tajemství, které je dost zásadní při vyšetřování kartelu. To jí prozradí, až když jde všem z její rodiny o život. Díky tomuto tajemství jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat. Co s tou informací asi Veranda udělá, a jak se k tomu postaví sám boss z kartelu? Snad bude brzy další díl.

Knihu OZVĚNA KRVE vydalo:


3 komentáře: