pátek 5. listopadu 2021

Přečtené knihy za srpen a září 2021

Nevím, jak je to možné, ale tento článek měl být na blogu až asi před 3 týdny. Divné, že se mi dostal zase do konceptů. Dnes tedy článek o přečtených knihách za měsíc srpen a září. V září jsem moc nečetla díky nemoci a pobytu v nemocnici. Takže jsem za dva měsíce přečetla 10 knih. Další článek bude o přečtených knihách za říjen.

STARÁ FOTOGRAFIE - Vcelku fajn knihy. Jedná se o poutavou beletrii z doby druhé světové války je velmi poučná, ale pokud o odboji a nacistech nic moc nevíte, tak vás bude asi kniha dost nudit, jelikož nebudete vědět o čem je řeč a o kom se mluví. Recenzi najdete ZDE.
ZAPOMENUTÝ OSTROV NĚKDE V PACIFIKU - Úžasná kniha, kterou jsem si zapsala na seznam nejlepších knih za rok 2021. Určitě se podívejte na mou RECENZI.
ZAŘÍKÁVAČKY - Bohužel mám knihu stále rozečtenou. Knihu jsem začala číst předtím než jsem začala mít zdravotní problémy, pobyt v nemocnici nebyl příjemný a skoro měsíc jsem pak měla šílený zánět v oku, takže jsem moc nečetla. Už si knihu moc nepamatuji, tak bych chtěla knihu začít číst znovu.

NETVOR Z AMSTETTENU - Kauzu s Fritzlem si pamatuji, ale nepamatovala jsem si, jak se jeho dcera z věznění dostala. Pokud vás zajímá, jak otec věznil několik let svou dceru a zplodil s ní několik dětí, tak doporučuji tuto knihu. Je v ní vše.
JÁ, FINIS - Knihu jsem četla v práci. Do půlky mě kniha moc bavila, pak mě začala nudit. Starším dětem se moc líbí, ale mě neoslovila.
V KOLEKTIVU OBLÍBENÁ - Po dočtení jsem mile překvapená. Bála jsem se, že bude knihu nudná. Některé socialistické příběhy v knižní podobě se mi nelíbily, ale tento se mi líbil moc. Recenze je též na mém BLOGU.

JEŠTĚ JEDNA LEŽ - Tuto knihu jsem přečetla v nemocnici. Za mě je to skvělý thriller, ale musíte ho brát trochu s rezervou, jelikož byl dost zamotaný a trochu překombinovaný, ale i tak se mi moc líbil. Na knihu jsem psala recenzi hned, jak mě pustili z nemocnice. 
KRÁSNÉ VĚCI - Příběh byl od samého začátku velice napínavý a poutavý s nečekanými zvraty. Příběh má skvělý spád a graduje moc hezky, rychle a napínavě. I přesto, že má kniha nějakých 480 stran, tak jsem se rozhodně nenudila. Neubrala bych ani jednu stránku. Více v mé recenzi.
VRAŽDY S CEJCHEM - Bohužel mi začátek vůbec neseděl. Nemohla jsem se začíst a díky tomu jsem se i dost ztrácela v postavách a ději. Nakonec to byla, ale velmi dobrá detektivka.

ŠIFRA - Dle mého názoru je to originální příběh, bavil mě moc. Určitě si budu chtít přečíst další díl až vyjde. Bohužel mi jedna věc přeci jen vadila. Hlavní hrdinka Nina mi nebyla moc sympatická, přišla mi až nereálně odvážná a silná. 
PRVNÍ CHYBA - Třetí kniha od autorky a opět to byla jízda. Doporučuji! A recenzi najdete TADY.

4 komentáře:

  1. Vybrala bych si :) - Zaříkávačky, Šifru, zajímavě vypadjí i Krásné věci...

    OdpovědětVymazat
  2. Mě by zaujaly Krásné věci, Vraždy s cejchem a Šifra. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. To jsi toho přečetla spoustu. :) Mě by asi nejvíc lákaly Krásné věci.
    Tak snad budou i následující měsíce plné skvěých knih. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Žádnou knihu neznám, ale dost mě zaujala Stará fotografie :)

    OdpovědětVymazat